joi, 15 iulie 2010

Twilight - Breaking Dawn




In sfarsit s-a confirmat.

Ultima si cea mai asteptata carte a seriei TWILIGHT va fi adaptata in 2 parti, astfel incat sa cuprinda cele 3 parti in care este impartita: povestea din punctul de vedere al Bellei, al varcolacului ranit Jacob si iar a Bellei - vampiritei Bella.

Primul film va avea premiera pe 18 noiembrie 2011. Productia la Twilight Saga - Breaking Dawn, va incepe la toamna.
Data celui de-al 2-lea film nu a fost inca stabilita, dar se vorbeste ca se va intampla prin 2012.

joi, 3 iunie 2010

Fantana de pe lacul Burj, Dubai





Dupa o investitie de 217 milioane dolari, fantana a fost finalizata (in urma cu cateva luni).
Cu o lungime de 300 metri, fantana este dotata cu 6.600 becuri, 50 proiectoare cu raze colorate, sute de tasnitori, toate coordonate de un computer si un soft care poate sa sincronizeze fantana pe ritmul oricarei melodii. Pompele de presiune pot arunca apa la o inaltime de peste 150 metri.

">

miercuri, 2 iunie 2010

Graphical Name Analyzer



De la Raluka citire. (apropo e o chestie faina de tot)
Ce a iesit va las sa vedeti :P

marți, 1 iunie 2010

Pi - Po




Urmatorul subiect pe care vreau sa-l abordez sigur o sa trezeasca interesul si mai ales amintirile cuiva (hihi) si presupun si un mic comm la acesta (:P).
PI - PO (pentru cunoscatori), sau tenisul de masa isi are originea (nu in Japonia cum a-ti crede) ci in Anglia.
Mai precis Anglia secolului 19. In 1874 a fost descoperita mingea de cauciuc umflata cu aer comprimat. Mesele nu se deosebesc prea mult de cele din ziua de azi, exceptie facand doar fileul - care era din lemn.
In anul 1890, se foloseste pentru prima data mingea de celuloid, care, datorita zgomotului emis, v-a da si numele jocului.
In 1926 - se infiinteaza I.T.T.F. (Federatia Internationala de Tenis de Masa), care initiaza primul Campionat Mondial.
In 1952, apar japonezii cu palete acoperite cu 10 mm de burete, imprimand mingii de celuliod efecte derutante pentru adversari.
In 1959 se standardizeaza paletele - cu un burete gros de maxim 4 mm, aparand astfel si tehnica care v-a revolutiona acest joc: Topspinul.
Masa de tenis este dreptunghiulara, cu suprafata de joc neteda si perfect orizontala, putand fi confectionata din orice material (lemn, plastic).
Mingea este sferica, confectionata din celuloid sau alt material plastic, de culoare alba mata, avand greutatea de 2,40 g - 2,53 g si circumferinta de 37,2 - 38,2 mm. Fileul are o lungime de 183 cm, partea sa superioara fiind la 15,25 cm de la suprafata mesei.
Paleta poate avea orice forma, dimensiune sau greutate; singura cerinta regulamentara se refera la grosimea stratului acoperit care nu poate depasi 4 mm, iar culoarea sa fie inchisa si mata.
Un meci se poate disputa dupa sistemul «2 seturi din 3», sau «3 seturi castigate din 5».
Un set este castigat de catre un jucator care realizeaza primul 21 puncte; cand ambii jucatori au acumulat 20 de puncte, sunt necesare pentru victorie 2 puncte diferenta fata de adversar.
Schimbarea serviciului se efectueaza dupa fiecare serie de 5 puncte; de la scorul de 20, schimburile de servici au loc alternativ dupa fiecare punct. Jucatorii schimba terenul dupa fiecare set.
Serviciul este efectuat cu mingea care este asezata pe palma deschisa a mainii fara paleta, care trebuie sa se afle deasupra nivelului mesei si inapoia liniei de fund a acesteia. Nu este permis sa i se dea efect mingii din degete (tehnica in care se specializasera jucatorii americani prin 1938).
Mingea aruncata si lovita cu paleta trebuie sa atinga intai terenul propriu de joc si apoi pe cel al adversarului. Daca mingea atinge fileut si cade la adversar, serviciul se repeta (net).
Tusa: O minge care loveste una din muchiile mesei de joc este valabila si ramane in joc. Orice minge, care iese evident afara, dar atinge paleta adversarului, este punct pierdut de acesta. Jocul de dublu se desfasoara intre perechi: doi baieti cu doi baieti si doua fete cu doua fete, sau o fata si un baiat cu o fata si un baiat (mixt).
Mingea este lovita pe rand, de catre cei doi parteneri, nefiind admise 2 lovituri succesive de catre acelasi jucator. Serviciul se efectueaza ca la jocul de simplu, perechile alternand la efectuarea sa. Schimbarea se face de catre adversarul care a primit serviciul.
Priza paletei. Se cunosc doua modalitati de tinere a paletei: cea clasica si cea asiatica (priza toe). Pozitia de baza a jucatorului trebuie sa-i permita o perfecta vedere asupra suprafetei de joc si posibilitatea rapida de interventie in orice directie.
Lovitura liftata - lovitura de jos in sus, cu efectul mingii spre inainte.
Lovitura taiata - lovitura de sus in jos, imprimand mingii o rotatie spre inapoi.
Lovitura dreapta - mingea este lovita fara efect de rotire.
Topspin - lovirea mingii tangential si rapid de jos in sus.

1 IuNiE



Azi este 1 Iunie, Ziua Internationala a Copilului (in Romania, fiindca in alte tari se sarbatoreste in date diferite).
Asa ca : La Multi Ani tuturor copiilor si de ce nu, si noua, pentru ca fiecare are un copil in el.

sâmbătă, 29 mai 2010

Paula Selling & Ovi - Playing With Fire

In fiecare an, aceeasi sperante, aceleasi emotii, dar nimic. Se voteaza tarile intre ele, pe principiul : politica. Dar poate anul acesta ne aduce si noua o bucurie (foarte, foarte costisitoare).
Deci..sa speram la cat mai multe 12 PUNCTE din partea europenilor.
Romania RULZ.

vineri, 9 aprilie 2010

Burj - Al - Arab , Dubai







Cand spui Burj al Arab, spui lux, spui grandoare, si mai ales muulti, muulti bani (a se citi petrol..care apropo in cativa ani nu va mai exista si de aceea arabii investesc cantitati industriale de euro in turism).
Burj-al-Arab este singurul hotel de 7 stele din lume, fiind situat in Golful Persic, la 280 de metri in larg, ridicat pe o insula artificiala, a carei constructie a durat 3 ani, iar accesul se face pe un pod privat. Doar Empire State Building il depaseste cu 60 de metri.
Este o adevarata capodopera a arhitecturii contemporane, de aceea este numit si Las Vegasul Orientului Mijlociu.
La cele 54 de etaje ale sale, Burj al Arab, le face pe toate celelalte hoteluri din apropierea sa, sa para niste mici casute.
In cazul in care nu esti oaspete al hotelului, nu ai voie sa intri doar ca sa arunci o privire. Chiar si pentru a intra la receptie, unde pot fi admirate acvariul inalt de doua etaje si fantanile muzicale cu lumini laser, trebuie sa platesti. Daca nu iti permiti o noapte de cazare, atunci trebuie sa iti faci macar o rezervare la unul din cele 7 restaurante ale hotelului si sa prezinti detaliile cardului tau, pentru a garanta o cheltuiala minima de 100 de dolari.
Pentru a intra in hotel, trebuie sa prezinti la poarta confirmarea rezervarii, pe care o primesti sub forma unui sms pe telefonul mobil. Abia dupa ce personalul de la poarta considera ca indeplinesti si regulile de cod vestimentar, te poti considera fericitul oaspete al celui mai luxos hotel din lume.
Atriumul din hol este cel mai mare din lume. Peretii incaperii sunt imbracati in foita din aur, iar distanta dintre podea si tavan este de peste 180 de metri, indeajuns incat sa incapa doua Statui ale Libertatii puse una peste alta. Designul interior a fost realizat de arhitectul Khuan Chew (acelasi care s-a ocupat si de palatul sultanului din Brunei).
Toate camerele Burj Al Arab-ului sunt duplex-uri, cu scari din marmura si majordomi personali. Televizoare din plasma cu rame din aur, produse de baie in valoare de sute de dolari si 13 sortimente de perne sunt doar cateva dintre facilitatile standard, o noapte de rasfat costand intre 1.000 - 15.000 de dolari.
Apartamentele regale au paturi rotitoare cu baldachin, covoare cu imprimeu de leopard si tavane din sticla. Tariful in acest caz este - 28.000 de dolari/noapte (evident fara micul dejun).
Unul dintre cele sapte restaurante ale hotelului este suspendat la 180 de metri deasupra oceanului, iar altul are un decor subacvatic, accesul realizandu-se printr-un submarin simulat.
Oaspetii sunt transferati la aeroport cu elicopterul sau cu masina (Rolls Royce, BMW), dupa preferinte ( deci ce preferinte aveti? :P :P)

marți, 30 martie 2010

Nesimtire...

De cate ori nu ne-am pus intrebarea : ce e nesmitirea?, de ce exista?...Prin definitia data de DEX (pentru "cei care nu stiu inseamna " Dictionar Explicativ al Limbii Romane "), nesimtirea inseamna lipsă de bun-simț. Practic nesimtirea face parte integranta din viata noastra din pacate.
Exemple pot sa va dau 1001. Te impiedici de ea, si cel mai grav e ca trebuie sa o si tolerezi la locul de munca, la scoala, ori la magazin.
De cate ori trebuie sa faci loc celor care se imping prin metrouri, in autobuze, fortandu-te sa stai in fel si chip, numai comod nu. Ori cand stai frumos la locul tau la coada in magazin si altii, care se cred mai smecheri, se baga in fata ta ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat, sau un ultim caz la locul de munca unde trebuie sa socializezi si sa soporti 8 ore pe zi , 5 zile din 5, colegi cu " foarte mult bun simt ". Si aici as completa definitia data nesimtirii cu : scopul de a il face pe cel de langa tine sa se simta extrem de prost, daca nu in plus. Si cu ce scop? Nu e prea clar acest lucru (cel putin pentru mine). Cert e ca un nesimtit se crede inteligent, dar e totul opusul.
Ce poti sa faci sau ce s-ar putea face?
Nu prea exista solutii de rezolvare.

joi, 7 ianuarie 2010

FUNNY....FF FUNNY

Am gasit, dupa multe cautari, un filmultetz foarte haios. Il vazusem acum 2 - 3 ani si iata ca akum, in sfarsit, l-am gasit.
Just watch... :D

Persoane interesate

Lista mea de bloguri

Ze List