vineri, 9 aprilie 2010

Burj - Al - Arab , Dubai







Cand spui Burj al Arab, spui lux, spui grandoare, si mai ales muulti, muulti bani (a se citi petrol..care apropo in cativa ani nu va mai exista si de aceea arabii investesc cantitati industriale de euro in turism).
Burj-al-Arab este singurul hotel de 7 stele din lume, fiind situat in Golful Persic, la 280 de metri in larg, ridicat pe o insula artificiala, a carei constructie a durat 3 ani, iar accesul se face pe un pod privat. Doar Empire State Building il depaseste cu 60 de metri.
Este o adevarata capodopera a arhitecturii contemporane, de aceea este numit si Las Vegasul Orientului Mijlociu.
La cele 54 de etaje ale sale, Burj al Arab, le face pe toate celelalte hoteluri din apropierea sa, sa para niste mici casute.
In cazul in care nu esti oaspete al hotelului, nu ai voie sa intri doar ca sa arunci o privire. Chiar si pentru a intra la receptie, unde pot fi admirate acvariul inalt de doua etaje si fantanile muzicale cu lumini laser, trebuie sa platesti. Daca nu iti permiti o noapte de cazare, atunci trebuie sa iti faci macar o rezervare la unul din cele 7 restaurante ale hotelului si sa prezinti detaliile cardului tau, pentru a garanta o cheltuiala minima de 100 de dolari.
Pentru a intra in hotel, trebuie sa prezinti la poarta confirmarea rezervarii, pe care o primesti sub forma unui sms pe telefonul mobil. Abia dupa ce personalul de la poarta considera ca indeplinesti si regulile de cod vestimentar, te poti considera fericitul oaspete al celui mai luxos hotel din lume.
Atriumul din hol este cel mai mare din lume. Peretii incaperii sunt imbracati in foita din aur, iar distanta dintre podea si tavan este de peste 180 de metri, indeajuns incat sa incapa doua Statui ale Libertatii puse una peste alta. Designul interior a fost realizat de arhitectul Khuan Chew (acelasi care s-a ocupat si de palatul sultanului din Brunei).
Toate camerele Burj Al Arab-ului sunt duplex-uri, cu scari din marmura si majordomi personali. Televizoare din plasma cu rame din aur, produse de baie in valoare de sute de dolari si 13 sortimente de perne sunt doar cateva dintre facilitatile standard, o noapte de rasfat costand intre 1.000 - 15.000 de dolari.
Apartamentele regale au paturi rotitoare cu baldachin, covoare cu imprimeu de leopard si tavane din sticla. Tariful in acest caz este - 28.000 de dolari/noapte (evident fara micul dejun).
Unul dintre cele sapte restaurante ale hotelului este suspendat la 180 de metri deasupra oceanului, iar altul are un decor subacvatic, accesul realizandu-se printr-un submarin simulat.
Oaspetii sunt transferati la aeroport cu elicopterul sau cu masina (Rolls Royce, BMW), dupa preferinte ( deci ce preferinte aveti? :P :P)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate

Lista mea de bloguri

Ze List