marți, 30 martie 2010

Nesimtire...

De cate ori nu ne-am pus intrebarea : ce e nesmitirea?, de ce exista?...Prin definitia data de DEX (pentru "cei care nu stiu inseamna " Dictionar Explicativ al Limbii Romane "), nesimtirea inseamna lipsă de bun-simț. Practic nesimtirea face parte integranta din viata noastra din pacate.
Exemple pot sa va dau 1001. Te impiedici de ea, si cel mai grav e ca trebuie sa o si tolerezi la locul de munca, la scoala, ori la magazin.
De cate ori trebuie sa faci loc celor care se imping prin metrouri, in autobuze, fortandu-te sa stai in fel si chip, numai comod nu. Ori cand stai frumos la locul tau la coada in magazin si altii, care se cred mai smecheri, se baga in fata ta ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat, sau un ultim caz la locul de munca unde trebuie sa socializezi si sa soporti 8 ore pe zi , 5 zile din 5, colegi cu " foarte mult bun simt ". Si aici as completa definitia data nesimtirii cu : scopul de a il face pe cel de langa tine sa se simta extrem de prost, daca nu in plus. Si cu ce scop? Nu e prea clar acest lucru (cel putin pentru mine). Cert e ca un nesimtit se crede inteligent, dar e totul opusul.
Ce poti sa faci sau ce s-ar putea face?
Nu prea exista solutii de rezolvare.

Un comentariu:

Persoane interesate

Lista mea de bloguri

Ze List